duminică, 12 septembrie 2010

Critici de teatru ??? Wtf!!!!!

Bun in postul asta o sa fiu rau!
O sa incep cu doua intrebari: Cum ne ajuta- unii- "Critici de teatru", La ce e bun sa avem atatia critici???
Aproape toata lumea merge pe o ipocrizie, cum rar intalnesti,spunand:"Ca cel mai mare critic este spectatorul!",dar vad ca nu mereu se intampla asta.
Pe la colturi sunt anumiti critici,care in loc sa ne ajute, sa ne dea aripi, ne baga intr-o groapa din ce in ce mai adanca. De ce ??? Pare nu au nimic altceva de facut ?! Bun, eu ii accept, meseria lor e sa ne critice,dar fara atata nesimtire. Cel mai rau ma deranjeaza ca se leaga de studentii la teatru. Ca aia nu e buna , ca aia e asa...nu e corect sa te legi de cineva,care si asa nu are experineta din punctul asta de vedere. La ce se asteapta unii, sa vada "Faust", nu !! Stii de la inceput ca te duci, la un spectacol pus de studenti, si nu de actori cu 30 de ani de teatru "in spate". Bun acceptam si acolo critica,dar nu in halul asta. Se acuza "sistemul deficitar",pai in situatia asta nu se rezolva nimic, ba mai mult il bagam in groapa, si bonus aruncam cu pamant peste el.
Sunt student,la teatru si ma deranjeaza lucrul asta! Ma lovesc si eu de comparatii gen: "Ca Arsinel n-o sa ajungi!" sau alte lucruri de genu' asta pe care le auzim de la oameni sau alti critici.
Noi nu suntem Stela Popescu sau Alexandru Arsinel,noi nu suntem Oana Pelea sau Florin Zamfirescu. Noi suntem stundeti la teatru, cel putin eu vreau sa fiu Antonio, nu vreau sa copiez pe nimeni. Principalul lucru pe care il invatam , e sa fim naturali nu falsi! Acesti critici ,asta aasteapta sa vada,si bonus se iau si de profesori, "ca se dau mari regizori , pe cand ei ar trebui sa fie pedagogi de teatru si ca au uitat sa faca acest lucru",da trebuie cineva s-o faca si p'asta. Dar vin cu o intrebare: "Oare vreun critic de genu' asta, stie cata munca sta in spatele unui spectacol, si ca noi muncim ,in cele mai multe cazuri de dimineata pana seara, sa iasa spectacolul bun, NU! Lucrul asta nu este apreciat. Noi dam ce putem,si da stiu ca trebuie mai mult. In actorie toata viata inveti, studiul nu se incheie. Unele lucruri nu sunt corecte!!!! Asta am avut de zis si stiu ca ma expun comentariilor, dar imi asum acest lucru!



Edit: Si nu, nu ma refer la toti criticii!! :D
"Sa visam la vremea...
...cand vor intelege ca actorul batran trebuie bine folosit,dar cel tanar trebuie si bine folosit si puternic incurajat."
Victor Ion Popa.

Niciun comentariu: